Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Tuesday, January 3, 2012

Propaganda UMNO kelirukan rakyat

Umno terus memainkan propaganda-propaganda tradisi mereka untuk mengelirukan rakyat. Antaranya ialah :

1) Jika PR menang kuasa Raja-Raja Melayu akan terhakis
2) Jika PR menang kuasa pemerintahan orang Melayu akan berkubur
3) Umno sebagai pembela Melayu, jika Umno kalah maka orang Melayu akan terpinggir dan menjadi hamba di bumi sendiri.
4) Jika PR menang Hak Keistimewaan orang-orang Melayu akan terhapus
5) Jika PR menang Islam terhakis
6) Jangan perjudi nasib, Umno/BN sudah terbukti membela rakyat, PR belum terbukti lagi
7) Jika PR menang Bahasa Melayu akan hapus.

Itulah antara propaganda jahat yang ditanamkan di dalam minda rakyat setiap melalui TV, surat khabar pengampu dan sebagainya. Rakyat yang tidak mempunyai sumber maklumat kedua dari blog, laman web serta surat khabar alternatif sudah tentu termakan dengan propaganda tersebut.

Insya Allah blog ini akan menangkis segala hujah dan propaganda tersebut dalam entri akan datang. Kami juga akan cuba mengeluarkan Klip video untuk dimuatkan di dalam blog ini, facebook dan youtube bagi memnudahkan pembaca untuk menggunakannya bagi menyedarkan rakyat tentang penipuan Umno/BN.

-Timb. Pesuruhjaya PAS 3

0 comments:

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).