Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Thursday, October 20, 2011

Malaysia jadi negara POLITIK SEKS


Malang sungguh bagi negara kita, di saat negara-negara lain jauh lebih matang, professional dan telus dalam politik mereka, Malaysia menjadi negara yang mengamalkan POLITIK SEKS. Apa nak jadi dengan negara kita. Bermula dengan fitnah liwat terhadap Anwar, diikuti dengan video adegan seks Presiden MCA, seterusnya kes liwat 2 Anwar, video seks yang memfitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim dan sehari dua ini isu ramas buah dada memfitnah anak Ketua Menteri Pulau Pinang.

Pendek kata Malaysia menjadi negara POLITIK SEKS sesuatu yang sangat memalu dan memualkan. Sekarang ini jika kita melancong ke luar negara kita malu untuk mengaku dari Malaysia bimbang disampuk orang sebagai ...ooo negara POLITIK SEKS tu ya.

Mengapa ini terjadi? Bagi saya tidak lain tidak bukan kerana adanya golongan yang tamakkan kuasa walaupun rakyat sudah jelak dan muak dengan corak pemerintahan mereka. Malah pemimpin utama mereka tanpa segan silu membuat kenyataan bahawa Putrajaya akan dipertahankan dengan apa juga cara, maknanya tidak kisah samada ia HALAL atau HARAM dari segi undang-undang atau agama sekalipun.

Adakah ini negara bangsa yang mahu dibentuk oleh pemerintah sekarang sehingga menggadaikan maruah dan imej negara dan rakyat sendiri.


Inikah TRANFORMASI yang dilaung-laungkan.....TRANFORMASI dari sebuah negara yang bermaruah kepada negara yang mengamal dan mengagungkan POLITIK SEKS. Atau apakah pemimpin yang ada pada hari ini memang KAKI SEKS dan berOTAK SEKS sehingga berpolitik pun menggunakan SEKS untuk mencari pengaruh.

Inilah akibatnya bila rakyat khasnya umat Islam tidak mengambil agama sebagai landasan untuk memilih calon semasa pilihanraya. Mereka memilih calon kerana nafsu siapa beri duit, beri projek, beri benda orang itu yang disokong walaupun calon itu TIDAK BERAKHLAK, KAKI RASUAH, HIDUNG BELANG dan sebagainya. Sudah banyak bukti yang parti memerintah sekarang bergelumang dengan RASUAH, PENYALAHGUNAAN KUASA, SKANDAL dan sebagainya tetapi rakyat khususnya yang beragama Islam memejam mata dan memekakkan telinga memangkah calon parti yang memerintah sekarang.

Saya merayu dan menggesa rakyat Malaysia khasnya umat Islam supaya sedar dan insaf sampai bilakah kita ingin memberi kuasa kepada parti yang mengamalkan POLITIK SEKS, meminggirkan Islam dari pemerintahan, terpalit dengan rasuah dan segala 'mak nenek' keburukan dilakukan.

Mari sama-sama kita buat perubahan seperti mana kawan-kawan kita yang berbangsa Tionghua yang berani berubah demi masa depan negara dan anak cucu kita.

JAUHI POLITIK SEKS, RASUAH, MEMINGGIRKAN ISLAM..................AYUH BERUBAHLAH


Timb. Pesuruhjaya 3 PAS

0 comments:

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).