Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Wednesday, June 13, 2012

Islam BN Beginikah?


Itulah sifat BN. Meludah dan jilat semula. Ketika mereka mengatakan "BN Mermartabatkan Islam, Pembangkang Ibarat Perguna Islam", terkeluar juga gambar dari akhbar milik mereka yang memaparkan contoh Islam yang diamalkan di Melaka yang kononnya Melayu itu Islam. Mengapa makin ramai Melayu tidak mendekati Islam sekiranya apa yang dikatakan BN Mertabatkan Islam?

Sedarkah BN apa itu definisi Islam? Atau Islam hanya wujud pada Melayu dan nama semata-mata? Adakah Islam membenarkan wanita mendedahkan aurat dan adakah aurat perempuan itu terletak pada rambut semata-mata? Itulah antara persoalan yang perlu dijawab oleh BN yang diterajui oleh UMNO yang entah ke mana membawa Islam sebenarnya?

Bagaimana BN mengajar rakyat tentang Islam? BN bukan sahaja hanya pandai bercakap pasal Islam sebaliknya komponen mereka sendiri yang menentang Islam tetapi UMNO bersikap berdiam diri kerana takut dengan MCA dan MIC. Jika UMNO terus bersuara, dikhuatiri akan hilang sokongan komponen mereka. Itulah UMNO yang hanya juara di depan PAS tetapi menjadi lembu belaan MCA dan MIC.

UMNO hanya komponen majoriti pak turut kepada MCA dan MIC. Tidak berani menyatakan kebenaran sebaliknya membiarkan orang Melayu hanyut tanpa diberikan agama yang baik. Pembela Islam dalam kamus BN hanya wujud di dada akhbar sahaja dan bukannya diterjemahkan kepada rakyat serta BN sanggup melihat rakyat rosak tanpa agama.

Sekarang siapa Memartabatkan Islam dan siapa pula Perguna Islam? BN hanya memartabatkan Islam hanya dalam pada Majlis Agama Islam sahaja tetapi mempergunakan Islam dengan mencari Ratu Cantik Melaka? Berapa peratuskah kesedaran umat Islam di Melaka di bawah pentadbiran UMNO/BN di Melaka? Itupun jika ADUN yang beragama Islam tidak masuk kelab malam yang juga sebahagian daripada MAIM?

0 comments:

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).