Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Tuesday, November 1, 2011

2 'Artis' Popular dalam Majlis Sambutan 60 Tahun PAS Melaka

Majlis Makan Malam sempena sambutan Ulang tahun ke 60 PAS peringkat negeri Melaka malam ini bakal 'dihiburkan' dengan 2 artis popular iaitu PELAWAK Zulkifli Nordin (gambar atas) dan artis veteran dari Seremban, Ishak Ismail.(gambar bawah). Kedua-dua Datuk itu TIDAK DIUNDANG tetapi akan hadir untuk mengacau program yang telah lama dirancang ini.

Kedua-dua PELAWAK SARKAS itu diundang oleh Umno/BN Melaka pimpinan Ali Rustam yang terus menunjukkan perangai keanak-anakan mengganggu program PAS khususnya di kawasan Bukit Baru. Sejak beberapa tahun lepas, Ali Rustam dan kuncu-kuncunya akan mengganggu setiap ceramah PAS dengan mengadakan ceramah bersebelahan dengan ceramah PAS. Kalau mereka tidak penceramah mereka akan memasang lagu dengan kuat. Ketika Piala Dunia mereka memasang siaran langsung Piala Dunia dengan membuka 'volume' dengan kuat.

Inilah rupa sebenar bekas Naib Presiden Umno yang berperangai macam budak hingusan patutlah dia dihalang dari bertanding jawatan Timbalan Presiden Umno sebab Umno takut malu kalau dia menang pada pemilihan Umno beberapa tahun lepas.

Malam ini kedua-dua PELAWAK tersebut akan digunakan untuk mengganggu majlis makan malam tersebut yang turut dimeriahkan dengan kehadiran Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu dan AJK PAS Pusat, Datuk Seri Muhammad Nizar Jamaluddin.

Inilah sikap kebudak-budakan dan tidak professional kepimpinan Umno Melaka yang jelas takut kepada bayang-bayang sendiri. Sudah banyak kali kepimpinan PAS sejak zaman Ustaz Abdul Ghani mencabar Ali Rustam berdebat namun sampai sekarang tidak bersahut.

Sumber

0 comments:

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).