Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Thursday, June 19, 2008

AHLI PARLIMEN BN MESTI SOKONG USUL UNDI TIDAK PERCAYA

Ahli Parlimen BN mesti menyokong usul undi tidak percaya yang akan dikemukakan oleh Ahli Parlimen SAPP pada Sidang Parlimen Isnin ini.

Sokongan ini amat penting demi untuk menyelamatkan negara dari kehancuran akibat kegagalan Abdullah mentadbir negara sejak beliau menggantikan dari Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Ahli-ahli Parlimen BN kena sedar bahawa mereka mempunyai tanggungjawab untuk menyelamatkan rakyat dan negara yang sekarang ini semakin tertekan akibat kenaikan harga minyak, kenaikan harga barangan dan perkhidmatan, kestabilan politik yang meruncing, indeks jenayah dan sosial yang semakin membimbangkan dan pelbagai lain.

Dengan sokongan Ahli Parlimen BN dan Pakatan Rakyat sudah tentu Abdullah akan tumbang dan digantikan dengan Perdana Menteri baru samada dari Pakatan Rakyat atau BN.

Semua Ahli Parlimen samada dari BN atau Pakatan Rakyat serta Bebas mesti meletakkan kepentingan negara dan rakyat mengatasi kepentingan individu. Mereka seharusnya mencari calon yang paling berkaliber, berkarisma, bersih dan mampu membawa Malaysia menjadi sebuah negara yang maju.makmur dan mementingkan kesejahteraan rakyat.

Andaikata calon yang dipilih sama seperti Abdullah atau mengamalkan dasar perjuangan dan stail pemerintahan yang serupa maka ianya tidak akan memberikan makna kepada kita semua sebagai rakyat yang cintakan negara.

Ayuh Semua Ahli-ahli Parlimen BN berfikirlah secara rasional dan professional.

1 comments:

nak harap ahli parlimen bn menyokong usul tersebut,jauh panggang dari api,nasib baik muncul hang jebat Yong dari sabah,nak harap hang jebat negeri melaka keluar menderhaka,mek ingat dia orang masih bertapa lagi dpulau besar.

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).