Pages

Ucapan Eidul Fitri

Ucapan Eidul Fitri

PENYOKONG KAMI

Monday, March 5, 2012

Foto: Bukti BN Prihatin Kepada Pelajar SekolahBN Melaka menjadikan pelajar sekolah mangsa untuk menjayakan program parti mereka. Program yang sepatutnya adalah penyerahan surat tawaran kepada pembeli di Sungai Putat namun telah disalahgunakan untuk berkempen bagi parti BN.

Beginikah sikap sebauha parti yang tidak matang mempergunakan pelajar untuk agenda parti? Pelajar masih tidak mengerti apa itu dacing dan telah diajar untuk menyokong sebuah parti walhal kehadiran mereka adalah untuk memenuhi ketetapan pihak sekolah.

Program rasmi atau program parti? Itulah yang menjadi persoalan kepada kita hari ini. Pelajar dikumpul dan dipenuhkan ditepi jalan semata-mata nak menunjukkan dalam media rasmi mereka bahawa pelajar sekolah juga menyambut kedatang PM ke Melaka.

PM datang ke Melaka atas nama Perdana Menteri atau Presiden UMNO/BN? Pelajar mungkin tidak tahu apa itu BN ataupun UMNO. Mereka hanya tahu Perdana Menteri. Tetapi ketakutan UMNO/BN ini telah membuktikan bahawa mereka tidak mempunyai jangka hayat yang panjang dari sokongan orang Melayu.

Sumber: kijang59

1 comments:

bodoh punye story. hahaha. xde modal lg ke? malu la woiii.. pas menjijikkan.. eeee... pas laknatullah.

Zakat Melaka diberi kepada bukan asnaf

Untuk EPISOD 1 - Melaka TanahairKU akan membongkar penyelewengan wang zakat yang dilakukan oleh kerajaan negeri Melaka, Majlis Agama Islam Melaka (MAIM). Walaupun isu ini telah bertahun-tahun lamanya berlaku tetapi pihak berwajib seperti SPRM dan lain-lain gagal mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang terlibat.

Tergamak pihak-pihak berkenaan menyelewengkan wang zakat yang sepatutnya diberikan kepada asnaf. Tetapi mereka menggunakan wang zakat untuk MEMBINA BANGUNAN.

Malangnya bila perkara ini diadukan kepada SPRM, jawapannya yang diterima ialah TIADA sebarang penyelewengan dan rasuah. SPRM memberi jawapan bahawa pihak Mufti menyatakan wang itu adalah wang lebihan zakat. Persoalannya jika benar ia wang lebihan zakat, bolehkah ia digunakan untuk membina bangunan?Fakta Monorel Melaka1) Bernilai RM15 juta, bagi laluan sejauh 1.6 kilometer menghubungkan Stesen Hang Jebat di Taman Rempah dan Stesen Hang Tuah di Jalan Bunga Raya.

2) Rosak lebih 21 kali sejak beroperasi 20 Oktober 2010

3) Pihak pengendali iaitu Melaka Taming Sari Sdn Bhd (MTSB) terpaksa menampung kerugian operasi sebanyak RM74,188.75.

3) Perbelanjaan operasi yang dikenakan sepnjang tempoh itu adalah sebanyak RM205,573.25 berbanding kutipan sebanyak RM131,384.50

4) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pernah menggantung perkhidmatan monorel selama sebulan di sebabkan masalah keselamatan dan fasiliti.

5) Antara masalah perkhidmatan monorel ini adalah masalah cengkaman pd landasan terutamannya pada waktu hujan, melain pihak pengurusan menggunakan cat thermal pada landasannya.

6) Antara penyelesaian kerajaan adalah dgn menyediakan sebuah kenderaan berkren yang dikenali sebagai "cherry picker" untuk mengangkut penumpang yang terkandas sekiranya monorel itu tidak dapat bergerak selain menyediakan manual fungsi dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan memperkuatkan cengkaman tayar pada monorel melalui jajaran laluan pada waktu hujan.


Disusun oleh : Aizat Baharuddin (Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka).